Pieter van ’t Westeinde treedt toe tot directie Synto

Per 1 juli 2021 wordt Pieter van ’t Westeinde benoemd tot adjunct-directeur van het Zeeuwse Synto. In deze functie gaat hij samen met algemeen directeur Marco Verbeek de directie vormen van het toonaangevende installatiebedrijf uit Goes, dat sinds november 2019 onderdeel uitmaakt van Unica. Het directiekoppel stelt zich ten doel de groei van Synto te versnellen en de marktpositie van Unica als strategisch en technologisch partner in de regio verder te versterken. 

Pieter van ’t Westeinde (46 jaar) bouwde de afgelopen 20 jaar een sterk trackrecord op in de Zeeuwse installatiebranche. Na de HTS startte hij zijn technische loopbaan bij Wolter & Dros (Heinkenszand), waar hij gedurende 15 jaar functies doorliep van Calculator tot Projectmanager. In 2016 maakte Pieter de overstap naar Istimewa (Stork) waar hij als Maintenance Manager verantwoordelijk was voor de beheer- en onderhoudsactiviteiten van drie vestigingen. Daarnaast is hij al meer dan 11 jaar bestuurslid van opleidingsbedrijf InstallatieWerk Brabant/Zeeland. Als geboren en getogen Zeeuw is hij persoonlijk zeer verbonden met de provincie en beschikt hij over de kenmerkende Zeeuwse nuchterheid en ondernemingszin. 

Pieter van ’t Westeinde zegt over zijn benoeming: “Ik zie uit naar de samenwerking met Marco en Unica. Synto heeft binnen de Zeeuwse regio een goede reputatie opgebouwd en met Unica kunnen we onze ambities versneld realiseren. In samenwerking met de gespecialiseerde bedrijven van Unica zijn we in staat een nog completer dienstenpakket te bieden. Dat maakt Synto uitstekend gepositioneerd om dé allround technisch partner in de regio te worden: groot in het land, maar altijd dichtbij en herkenbaar voor onze Zeeuwse klanten.”  

Algemeen Directeur Marco Verbeek zegt: “Ik ben blij dat Synto met de komst van Pieter weer een tweekoppige directie heeft. Onze integrale aanpak voor onze klanten omvat een omvangrijk dienstenpakket: van engineering & advies, projectrealisatie tot en met technisch beheer & service. In combinatie met de dynamiek in de markt en onze groeiambities, vereist dit portfolio de focus en het leiderschap van twee personen. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met ons fantastische lokale team en de landelijke slagkracht van Unica in staat zijn Synto naar een volgende succesvolle fase te brengen.”

Klik om het persbericht te openen