Pontes Pieter Zeeman

Omschrijving van het project:

Er is een geheel nieuw pand verrezen voor de scholen Pontes Pieter Zeeman College en SBO De Meije in Zierikzee. De totale omvang van dit project bedraagt ca. 9500 m2 in drie bouwlagen.

Een BENG (bijna energie neutraal gebouw) wat gasloos is, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Het schoolgebouw bevat veel ruimte, licht en overzicht, wat voldoet aan Frisse Scholen 2015. Er is een compleet en volledig ingerichte gymzaal gebouwd, zodat ook alle lichamelijke opvoedings- en bewegingslessen binnen de school gegeven kunnen worden.

Aan frisse lucht straks geen gebrek in de nieuwbouw van het Pieter Zeeman College in Zierikzee. Er wordt volop verse buitenlucht naar binnen geblazen; maar liefst 70.000 m³ bij vol vermogen. Een vijftal grondgebonden warmtepompen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, met actieve verwarming in de winter en passieve koeling in de zomer. Tevens wordt de aangevoerde lucht door middel van warmteterugwinning gekoeld dan wel verwarmd het gebouw binnengeblazen. De temperatuur is per lokaal regelbaar en de ventilatie CO2-gestuurd. In het project zijn bestaande technieken optimaal toegepast met als resultaat dat wordt voldaan aan de eisen van Frisse Scholen 2B. Er was een intensieve samenwerking met E-installateur om hun en onze installaties te integreren in het door ons ontworpen gebouwbeheerssysteem. Zo kunnen gebruikers straks met één knop onder meer zonwering en temperatuur bedienen.

Duurzaam

Er zijn verschillende duurzame voorzieningen in het pand getroffen, zoals een warmtepomp met een luchtbehandelingskast voor het verwarmen en koelen.

Onze werkzaamheden:

  • Werktuigbouwkundige installatie(s)
  • Klimaatinstallaties
  • Luchtbehandeling
  • Regeltechnische installatie
  • Gasloze installatie
  • Sanitaire Installaties
  • Opwekking door bodemwisselaar

Verdere informatie over dit project:

Opdrachtgever:Gemeente Schouwen-Duiveland
Architect:Bureau Bos Architecten + Ingenieurs
Adviseur:Bureau Bos Architecten + Ingenieurs
Bouwkundig aannemer:Bouwgroep Schrijver B.V.
Locatie:Zierikzee