Beveland Wonen

Omschrijving van het project:
Beveland Wonen ontstond op 1 januari door een fusie tussen RWS en R&B Wonen en is vanaf 2020 onder één dak gehuisvest. Bij de verbouwing van het kantoorgebouw is circulariteit het uitgangspunt, hierbij krijgen de materialen uit het voormalige pand een tweede leven en wordt er rekening gehouden met toekomstige demontabiliteit. Het bestaande pand had een gesloten karakter met veel kleine ruimtes. De wens van Beveland Wonen was een open uitstraling met een opvallende en duidelijk herkenbare entree. Door de oude gangzone te verwijderen en daar een hoge entreehal met vliesgevel te creëren werd er licht en ruimte gecreëerd. Alle werktuigkundige installaties zijn vernieuwd en hierdoor is het pand nu gasloos en door de PV-panelen en een warmtepomp vrijwel energieneutraal.

Gegevens over het project:

Project:Huisvesting Beveland Wonen
Opdrachtgever:Beveland Wonen
Architect:Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen
Adviseur:Synto
Bouwkundig aannemer:Bouwbedrijf Schrijver B.V.
Locatie:Goes
Soort organisatie:Woningbouwcoöperatie 
Periode van uitvoering:2020
Takenpakket:Werktuigbouwkundige installaties
Aard van het werk:Nieuwbouw en Renovatie
Bijzonderheden:Design & Build Circulair bouwen
Rol:Werktuigbouwkundig adviseur en installateur (Design&Build)
Contactwaarde:EUR 625.000,=
Oppervlakte (bvo):Circa 1.600m2